Home > 2012

2012

Ultimul spectacol astronomic al anului

joi, 13 decembrie 2012 12

     În noaptea de 13-14 decembrie vom fi martorii ultimului mare fenomen astronomic al acestui an: curentul de meteori Geminide va face spectacol pe cer.

Pământul va trece printr-o zonă a sistemului solar unde se află cantităţi mari de praf lăsate de astroidul-cometă 3200 Phaeton. Particulele de praf se aprind la contactul cu atmosfera, lăsând o dâră luminoasă pe cer, denumită popular drept "stea căzătoare".
     Majoritatea acestor stele căzătoare din perioada 4-17 decembrie par că vin din constelaţia Gemini, de unde şi numele de Geminide.
     Meteorii Geminide au ceva deosebit, precizează Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu din Bucureşti. Ei sunt mai lenţi decât alţi meteori şi foarte luminoşi, putând fi observaţi mai bine pe cer.
Geminidele pot fi observate oricând în perioada 4-7 decembrie, însă maximul curentului va avea loc în noaptea de 13-14 decembrie, la ora 01:30. Atunci, vom putea vedea maxim 120 de stele căzătoare pe oră, din afara oraşelor.
     Şi în nopţile de după maxim vom putea observa circa 40-50 de meteori pe oră, după miezul nopţii.
     Observatorul Astronomic scrie că Geminidele sunt foarte lente şi că vom putea admira, astfel, dârele luminoase timp de o secundă sau chiar mai mult. O particulă din acest curent intră în atmosferă cu o viteză de 35km/s. Spre deosebire, Leonidele din noiembrie au o viteză de 71km/s, iar Perseidele din august 59 km/s.
     De obicei, sursa curenţilor de meteori sunt cometele, care în apropierea Soarelui sublimează, adică trec din stare solidă în stare gazoasă, eliberând praful prins în gheaţă. În cazul Geminidelor, sursa este un asteroid cu o caracteristică cometară: orbita sa ajunge în apropierea Soarelui, la doar 20 de milioane de kilometri, când eliberează praf.
     Am sa postez si doua poze pentru a va arata locul de unde vin meteorii din curentul Geminide.
     Va doresc vizionare placuta si la cat mai multe dorinte indeplinite! 

     
    Ps: AM  iti doresc ca dorintele tale sa devina realitate!:*:*:*
      





    

Da Doamne!

miercuri, 3 octombrie 2012 2

    Da Doamne!......o vorba des intalnita la noi, la noi cei slabi de inger si nu numai.
    De foarte multe ori cand intram in bucluc, cand ceva ne iese sau ne sta in cale, apelam la divinitate sperand ca toate situatiile in care ne aflam sa o sa ia pe un fagas bun, nimic gresit doar ca......mai trebuie sa ne ajutam si singuri.
   Daca nu depunem si noi un efort mai mare in ceea ce facem  si  ceea ce vrem sa realizam, degeaba ne rugam la Dumnezeu......ramanem doar cu rugaciunile si cu foarte foarte putine realizari, asta este clar.
    Totul depinde de noi, de vointa si de seriozitatea cu care abordam lucrurile, situatiile mai mult sau mai putin dificile din viata noastra.
    Indiferent de situatia in care te aflii trebuie sa ai incredere in tine, sa ai curajul si determinarea de a merge mai departe,sa nu te dai batut chiar daca lucrurile par sa nu iasa asa cum iti doresti.
   

    Cuvinte cheie:
- incredere
- seriozitate
- determinare
 - curaj


    Ps : Dumnezeu da,dar nu baga in sac!

“Multumesc”- un cuvant greu de spus

joi, 23 august 2012 11


     Nu avem exercitiul recunostintei. Fata de cei carora le datoram ceva ne simtim mai degraba stanjeniti, decat in stare sa le aratam gratitudinea noastra. “Multumesc” e, foarte adesea, un cuvant greu de spus.
     Am constatat foarte des in ultima vreme ca oameni care ti-au cerut ajutorul il primesc cu drag,uita sa iti mai multumeasca.Am zis ca poate nu si-au dat seama si ca o vor face data viitoare,dar acest lucru nu s-a intamplat niciodata.
    Pe cat de simplu si elegant este acest cuvant persoanelor care il folosesc in mod frecvent in semn de recunostinta,pe atat de greu le este persoanelor care nu il folosesc,care nu au habar ca acest simplu"multumesc" exista si ca uneori poate face multe.
    Lucrez la Praktiker de 4 ani si jumatate,timp in care am avut parte sa intalnesc persoane cu mult bun simt,persoane care iti pot face o zi proasta intr-una buna si plina cu soare dar si persoane care au multe in comun cu populatia din jungla,fluiera,mananca seminte,sunt prosti bata,habar nu au sa faca o adunare,inmultire dupa caz,de la astfel de persoane nu am nici o asteptare....multumesc este un cuvant de lux pe care nu si-l pot permite.
     Ieri in timpul serviciului am gasit un portofel cu bani si acest lucru nu este prima oara,oamenii vin casca gura si isi lasa diferite obiecte de valoare(portofele,telefoane mobile) pe unde apuca si apoi pleaca.Am gasit acel portofel in apropierea zonei mele de lucru,m-am uitat sa vad daca are vro carte de identitate pentru a putea inapoia bunul si chiar avea.Am mers prin magazin in cautarea acelei persoane care intamplator se indrepta spre casele de marcat,i-am dat portofelul si i-am spus sa fie mai atent data viitoare ca cine stie cine il gaseste si nu-l mai vede iar el in mod de multumire s-a intors cu spatele si a plecat...frumos "multumesc" nu?
   Asa au patit si alti colegi de ai mei care au dat telefoanele sau portofelele si nici multumesc nu au primit drept recunostinta,asta este ...
    Va urez o si superba si plina cu soare!
   

   
     Ps: Acest cuvant este ca o cheie care deschide si inchide un lacat

 

Lady Gaga... bodyguarzii si....un fan inrait dupa autografe

vineri, 17 august 2012 2




    Dupa cum bine stiti,Lady Gaga a sustinut aseara un concert in  Piaţa Constituţiei din Bucuresti,un concert in care toata lumea a dansat,au aplaudat ..asa ca la un concert oferit de artistii straini.
    A doua zi dupa concert cand Lady Gaga se indrepta spre iesirea din hotel pentru a merge la aeroport,un fan a vrut sa obtina un autograf de la indragita artista,doar ca a cam exagerat prin viteza cu care se indrepta spre aceasta iar bodyguarzii au cam ripostat violent. Mai jos puteti vedea si voi cele intamplate la iesirea din hotel a celebrei artiste Lady Gaga.
    O zi racoroasa sa aveti!




Romania si.....democratia!

miercuri, 15 august 2012 5


      Revolutia care a avut loc in decembrie 1989 vroia sa aduca libertate, mai bine spus o descatusare de la regimul comunist care interzicea multe din drepturi ale omului.
      Inainte de revolutie din cate am auzit de la parinti, bunici, profesori si alte persoane cu care am intrat in vorba pe tema "..cum a fost...si ce fel este?",mi-au spus ca in acea perioada chiar daca aveai destul de multe restrictii in a spune ce gandesti, in a detine mai multe proprietati,in a avea masini multe si multe alte restrictii de tot felul, lumea de atunci avea mult mai mult bun simt si erau mult mai seriosi si responsabili decat cei de acum.
      De cand a inceput aceasta "democratie" neinteleasa de poporul roman, toate s-au dat peste cap, toate lucrurile s-au intors la 360 de grade ca de exemplu:
     - prin democratie cetateanul roman intelege ca poate sa se exprime cum vrea...tipand, injurand, dand cu pumnu fara sa pateasca ceva
     - la scoala si la liceu...orele nu prea mai sunt ore, elevii nu prea mai au respect fata de invatator sau profesor, daca inainte mai primeai o palma....doua...trei ca nu ti-ai facut temele,acum..pauza...este democratie nene, daca dai in elev ai sanse sa fii dat in judecata si sa mai ramai si fara servici....democratie nu?
     -  la doctor ori la spital daca ajungi cu vro problema mai mica sau mai mare, daca nu dai spaga..nu te baga nimeni in seama, se stie  aceasta problema dar nu se iau masuri....e democratie nu?
     -  o foarte mare parte din romanii care merg la gratare ori consuma diferite produse pe strada...arunca ambalajul...unde?....pe strada.....e democratie nu?
      Sunt multe...multe lucruri de spus despre acest popor coplesit de prostie, lene, invidie si hotie la drumul mare.
      Sunt plictisit de tot ce vad in fiecare zi...parca nimic nu vrea sa se schimbe in mai bine:(
      O saptamana usoara va doresc!
  
 
      Ps: Ati aruncat ambalaje pe strada?De cate ori?O sa mai faci acest lucru?


 
    

5 ani de studentie...

joi, 19 iulie 2012 4



....hmm...imi vine sa rad si chiar o fac pentru ca inca nu imi vine sa cred ca au trecut 5 ani de facultate,5 ani pe care eu ii vedeam la inceput atat de lungi si greoi de parca trebuia sa car o stanca in spate cu destinatia....Insulele Capului Verde.
      Acesti 5 ani au fost grei dar si frumosi,am "copilarit" pe langa colegii mei mult mai maturi si mai mari ca si varsta,am simtit si bucuria pauzelor dintre cursurile care nu se mai terminau la timp,am trait si momentele de bucurie si  dezamagire din "stresiune":)) cand picam cate un examen si lucrurile nu mai pareau in ordine,am invatat ca "nu pot,nu exista" in acest domeniu si ca indiferent de piedicile si momentele de dificultate peste care dai toate  au o rezolvare.
      Pe la mijlocul acestor frumosi 5 ani am avut parte sa intalnesc un grup de persoane de care m-am atasat foarte mult,persoane cu care m-am distrat,am muncit(atat cat am putut),care mi-au dat incredere si de la care am avut mereu ce invata.Acest grup poarta numele de Asociatia Studentilor si Absolventilor Facultatii de Constructii si Instalatii - Iasi si tin sa le multumesc pentru momentele frumoase,sa le urez sa
 o tina tot asa si sa specific ca inca nu vor scapa de mine cel putin inca 2 ani:D
      Tin sa multumesc si familiei mele pentru increderea si sprijinul oferit in toata aceasta perioada si nu numai,cu siguranta nu ajungeam aici de unu  singur.:*:*
      Pentru toti studentii care au stiut nu doar sa invete ci si sa se distreze pe perioada anilor de facultate le dedic aceasta melodie..."Studenta si studentu" cantata de Florin Turcu special pentru studentii din Iasi.





  

  
  Ps: traieste-ti studentia din plin,asa cum este ea... usoara... grea!

Primavara intarziata!

duminică, 4 martie 2012 4

        1Martie anunta in fiecare an sosirea primaverii,anotimp in care totul parca prinde culoare si viata.Este perioada in care atat doamnele cat si domnisoarele il asteapta cu nerabdare datorita faptului ca iar primesc cadouri,flori si urari frumoase si asta de doua ori intr-o singura luna din partea barbatilor.Nu este un moment placut pentru noi barbatii pentru ca iar trebuie sa scuturam buzunarele si de unde ii ,de unde nu-i,trebuie sa venim acasa la iubita,sotie sau amanta dupa caz cu martisoare,cadouri,flori si val imens de iubire.
         Aceasta primavara se pare ca nu prea vrea sa isi faca simtita prezenta in totalitate,mai bine spus acest anotimp a sosit doar cu numele,pentru ca tot iarna cu frigul si zapada este la putere.Toata lumea a vrut sa aiba de sarbatorile de iarna si ceva zapada in curte,sa poata sa foloseasca sania lustruita din timpul anului si sa faca un om de zapada,dar e mult prea mult,sarbatorile au trecut iar iarna inca isi face simtita prezenta.
         Pana cand soarele o sa ne incalzeasca mai mult decat acum pe toti eu va urez o primavara frumoasa,plina cu impliniri si bucurii si cu multa sanatate!

Un produs Blogger.